fredag 16 januari 2009

-23 grader!


Grattis min kära sambo! Visserligen en dag i efterskott, men blommor och present fick du i går!
Presenten var en överaskning iallafall! SPIKMATTA...
Skall vara bra till det mesta, spända muskler i rygg, nacke,bäcken,ryggslut,
Även för ansikte , spända käkar m.m.
skapar bättre blodcirkulation i hela systemet! Kallas för Shaktimat.
Väldigt inne just nu!
En brännande känsla från början,jag lovar, provade den i går!
När man börjar slappna av blir det en skön kittlig känsla när akupunkturen i
mattan retar huden och blodcirkulationen kör igång..

Som överskriften säger är det -23 grader i dag! Jag lovar att morgonturen vart kort och intensiv. Gubben gick en längre sväng med Dixon, han är nog den ända som är oberörd av kylan,dubbelpälsad som han är!
Hundtäcken används inte av våra hundar, slutade med det för tre år sedan. Hundarna bygger sin egen päls utöver hösten allt efter som kylan kommer, och vi badar dom inte i onödan. Deremot hundar som badas ofta eller alltid använder täcken om hösten , får en tunnare päls och klarar sämre kylan.
Det stora problemet är tassarna!
Dixon som nu får vistas i hundgård någon timme om dagen, får hår mellan tårna! Detta blir som extra sulor under hans tassar.
Dom små hundarna har inte samma naturliga hårväxt och får kylkramp i tassarna ganska fort. Rocky tål ganska kallt, ner till minus 20 men Lego kroknar redan vid minus 15 grader. Stackarn, får göra behoven i en rätt så invecklad pose´.
Vad gör man en sånn här kall dag då?
Frostar av frysen, jättebra med naturlig fryskraft utomhus!

3 kommentarer:

Anne-Berit sa...

Hehe,pleier også avtine frysern når det er mange kuldegrader,men minus 23 var kaldt ja,brr.Hadde minus 16 her i går,men i dag er det bare minus7.Den rosebuketten var fantastisk fin.Ha ei fin helg!

Havfruen sa...

Gubben bursdag? Isåfall gatulasjoner herfra. Men den matta..den så da litt vond ut? Men helt sikkert bra. Nydelige blomster.
Helt enig i det du skriver om dekken og pels og bading. Major er møkkete..han bades 1 gang i året. Bevisst. Han har kraftig underull i pelsen og tåler godt kulde. Det er bare tull og bade hundene for ofte. Men han kan få vondt i potene ved hard snø.
Brrr...men dere har det jaggu kaldt å ja. Idag ahr vi hatt bare-2,5 men med kuling til, så river det godt. Her er oppussing i gang. Skal blogge etterpå, må bare laste ned noen bilder først. Ha en strålende fredagskveld ;-) Vi blogges...

Norra Vildans sa...

Dottern satt och såg Twilight inatt och hade drömt massor av konstiga saker sen. Men den är visst bra! Ang kölden så ser man hur olika hundarna tar kylan. Zilla bryr sig inte alls, Nessy som alltid är kall pga ämnesomsättningfel sätter jag på täcke och hon har en helt annan pälskvalité än de två andra. Bianca behöver nog härdas lite mer så klarar hon också det här. Men som du säger det är tassarna som är värst. Köpte en gång sådana där "tossor" som jag har haft när kylan krypit ner mot -30/35. Det fungerar bra.
Ha en bra kväll!
Susanna