tisdag 16 december 2008

Surtisdag..

Det är bara omöjligt att vara minusgrader!
Så här kul ser våran gata ut...och även alla andra gator runt om i byn!
Men det sandas väl? Joooo, visst sandas det, men va fasen, gruset rullar under skorna och det blir i alla fall inget fäste!!
Knöligt och halkigt, men dom som tillverkar gips....skall nog investera i aktier, i det företaget! Världens kortaste kvällstur, skit vart det för min joggingrunda också! Precis när man nästan kommit igång med det som tagit hela hösten att mana sig till, ja då sätter vädergudarna stopp för det! Har fortfarande träningsvärk efter förra joggingturen och skulle absolut behöva komma ut och få skiftat blod i lårmusklerna!
yr.no lovar plusgrader ända fram till juldagen, så jag måste nog tro att den gamla bondepraktikan stämmer! Tror det stod nåt sånt som:
"Om Anders slaskar, julen plaskar"
Alltså om det regnar eller töar på Anders namnsdag, blir det samma på julaftonen.
PS: det regnade på Anders namnsdag!!!
Is norrut...


Is söderut!


2 kommentarer:

Anne-Berit sa...

Fyttigrisen for holke dere har,og det er like før det ser sånn ut på veiene her også,for no høljeregner det her.Skal vel bli svart og trist uten snø i jula,og vi som hadde det så fint,men,men,ingen ting vi kan gjøre med det.Og benbrudd og blårev blir det vel plenty av framover,ushamei.Fant hjemmesia di,foresten,den var kjempefin.Ha en fin kveld!

Anonym sa...

Fytti katta...sånn er det blitt her å. Jeg har "stepplet" rundt med Major på holka i dag. Å det blåser kuling så jeg kveles nesten. Det er noe dritt, helt enig med deg. Når jeg drar på jobb imorgen blir det brodder. Så duer så flink at du jogger å du ja? Så bra..ømme lår er ikke godt, det hadde sikkert gjort seg med en liten joggetur. Men ikke på blankis nei. Du må være forsiktig, trenger ikke gips nå til jul. Det hadde tatt seg ut!!!